Duszona wołowina z bakłażanem

Duszona wołowina z bakłażanem

Duszona wołowina z bakłażanem


Składniki:
1 kg mięsa wołowego gulaszowego
2 cebule
2 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
sól pieprz słodka papryka
1 bakłażan
3 pomidory

Wykonanie:
umyte mięso kroimy w kostkę obsmażamy z cebulą dodajemy liść laurowy ziele angielskie
podlewamy wodą dusimy pod przykryciem około 2 godzin
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem papryką
do miękkiego mięsa dodajemy pokrojone pomidory bakłażana gotujemy 15 minut

Opłukanego obranego bakłażana kroimy w słupki
oprószamy solą zostawiamy na 20 minut osuszamy ręcznikiem papierowym
Pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy w kostkę
 

Translate