Ciasto z kremem kokosowym

Ciasto z kremem kokosowymCiasto z kremem kokosowym

Składniki
4 jajka
4 łyżki majonezu
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru

Krem
1 budyń waniliowy
1.5 szklanki mleka
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
10 dkg kokosu
5 dkg kokosu prażonego

Wykonanie:
żółtka z cukrem ucieramy na puszystą masę dodajemy
majonez obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia
na koniec dodajemy pianę z białek ciasto mieszamy
wykładamy do formy 35 x 25 wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 180 st około 40 minut

Krem
gotujemy budyń na mleku studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu kokos
masę bardzo dokładnie ucieramy na puszysty krem
na ciasto wykładamy masę kokosową
wierzch posypujemy prażonym kokosem
[kokos prażymy na suchej patelni złoty kolor]
 

Translate