Ciasto z kokosem "Hawana"

Ciasto z kokosem "Hawana"

Ciasto z kokosem "Hawana"


Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki
5 łyżek cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kokos
5 białek
1/2 szklanki cukru pudru
20 dkg kokosu
1 łyżką mąki ziemniaczanej
1 dżem z czarnej porzeczki
upieczone ciasto smarujemy dżemem

Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
1 puszka ananasa

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 190 st 25 minut

Kokos
białka ubijamy z cukrem dodajemy kokos mąkę masę mieszamy
dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy w 180 st na złoty kolor

Krem
budyń gotujemy na mleku studzimy
masło ucieramy z cukrem dodajemy po łyżce budyniu
masę ucieramy na puch mieszamy z pokrojonym ananasem
biszkopt smarujemy kremem dajemy ciasto z kokosowe z dżemem
 

Translate