Ciasto bez pieczenia z agrestem
Składniki:
biszkopty
Krem
1 kostka masła
3/4 szklanki kwaśnej śmietany
3/4 szklanki cukru pudru
3 galaretki agrestowe
30 dkg agrestu
4 łyżki cukru
Wykonanie:
masło z cukrem ucieramy do białości dolewamy porcjami
kwaśną śmietanę ucieramy na puszysty krem
Agrest
agrest gotujemy 3 minuty w wodzie z cukrem dajemy na sitko
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia łączymy z agrestem
formę wykładamy folią spożywczą
Składniki:
biszkopty
Krem
1 kostka masła
3/4 szklanki kwaśnej śmietany
3/4 szklanki cukru pudru
3 galaretki agrestowe
30 dkg agrestu
4 łyżki cukru
Wykonanie:
masło z cukrem ucieramy do białości dolewamy porcjami
kwaśną śmietanę ucieramy na puszysty krem
Agrest
agrest gotujemy 3 minuty w wodzie z cukrem dajemy na sitko
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia łączymy z agrestem
formę wykładamy folią spożywczą
dajemy biszkopty wykładamy masę
zalewamy tężejącą galaretkę z agrestem
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin