Muffinki szpinakowo-kokosowe

Muffinki szpinakowo-kokosoweMuffinki szpinakowo-kokosowe

Składniki:
20 dkg szpinaku
3 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka kokosu
1/3 szklanki mleka
1/3 szklanki oleju
1 szklanka mąki orkiszowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka octu

Polewa
1 czekolada
2 łyżki śmietanki
1 łyżka masła
składniki polewy podgrzewamy

Wykonanie:
szpinak odmrażamy dajemy na sitko
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem kokos szpinak
dolewamy olej ocet mleko
ciasto mieszamy nakładamy 3/4 papilotek
muffinki pieczemy w 180 st 25 minut
polewamy polewa posypujemy kokosem
 

Translate