Bigos ze świeżej kapusty


Bigos ze świeżej kapustyBigos ze świeżej kapusty

Składniki:
1 główka świeżej kapusty
60 dkg mięsa
20 dkg boczku wedzonego
30 dkg wędliny
1 cebula
sól pieprz słodka papryka ocet
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
4 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego

Wykonanie:
opłukaną kapustę szatkujemy gotujemy 10 minut
z ziele angielskim liściem laurowym w osolonej wodzie
kapustę zakwaszamy octem odcedzamy
umyte mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą
podlewamy wodą dusimy do miękkości
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem papryką
wędlinę boczek kroimy w kostkę podsmażamy dodajemy
paprykę koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek
bigos mieszamy podajemy z pieczywem
 

Translate