Tort "Pawłowej"
Składniki:
6 białek
3/4 szklanki cukru pudru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka octu
Krem
200 ml śmietany 30 %
1 serek mascarpone
4 łyżki cukru pudru
1 serek mascarpone
4 łyżki cukru pudru
ulubione owoce
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy ser dokładnie mieszamy
Wykonanie:
białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier dalej ubijamy
piana powinna być lśniąca wsypujemy mąkę dolewamy ocet
masę delikatnie mieszamy
dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
formujemy koło pieczemy w 120 st 20 minut
a następnie suszymy 3 godziny w 80 st
Nadzienie
masę serową nakładamy na bezę dajemy owoce
formujemy koło pieczemy w 120 st 20 minut
a następnie suszymy 3 godziny w 80 st
Nadzienie
masę serową nakładamy na bezę dajemy owoce