Babka z gołąbków


Babka z gołąbkówBabka z gołąbków

Składniki:
1 szklanka ryżu
1 główka białej kapusty
80 dkg mięsa mielonego surowego
sól pieprz majeranek
2 ząbki czosnku
4 łyżki masła
1 cebula
bulion

Wykonanie:
z opłukanej kapusty usuwamy środek
gotujemy w osolonej wodzie oddzielamy liście
ryż gotujemy na sypko przepis tutaj
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy
do mięsa mielonego dodajemy
ryż pieprz zmiażdżony czosnek cebulę majeranek
farsz bardzo dokładnie mieszamy
formę smarujemy masłem wykładamy liścmi kapusty
dajemy farsz na wierzch dajemy liście kapusty
babkę pieczemy w 180 st 1.5 godziny pod przykryciem
podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj
 

Translate