Pulpety z drobiu w sosie chrzanowym
Składniki:
2 filety z kurczaka
1 jajko
2 łyżki mąki ziemniaczanej
sól pieprz oregano
1 ząbek czosnku
Sos
1 łyżka mąki pszennej
2 łyżki chrzanu
1/2 szklanki śmietany
2 szklanki wywaru z pulpetów
Wykonanie:
umyte filety kroimy na kawałki mielimy dodajemy sól pieprz zmiażdżony czosnek
oregano jajko mąkę ziemniaczaną masę mięsną dokładnie wyrabiamy
formujemy pulpeciki gotujemy 15 minut w osolonej wodzie
Sos
2 szklanki wywaru z pulpetów przecedzamy robimy sos
[mieszamy 1/3 szklanki wody z 1 łyżką mąki]
do wywaru dodajemy rozmieszaną mąkę sos zagotowujemy
na koniec dodajemy chrzan i śmietanę mieszamy