Gulasz podrobowy

Gulasz podrobowy

Gulasz podrobowy


Składniki:
1 kg żołądków z drobiu
1/2 kg serduszek z drobiu
2 marchewki ugotowane
1 puszka groszku zielonego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 cebula
2 łyżki mąki
sól pieprz maggi majeranek
2 liści laurowe ziele angielskie
3 szklanki wywaru z drobiu

Wykonanie:
żołądki serduszka płuczemy pod bieżącą wodą obieramy gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
cebulę kroimy kostkę podsmażamy dodajemy pokrojone żołądki serduszka zalewamy wywarem
tak aby były zakryte gotujemy 10 minut z przyprawami
solą pieprzem majerankiem liściem laurowym zielem angielskim
zagęszczamy mąką zagotowujemy [1 łyżkę mąki mieszamy w  1/3 szklanki wody ]
dodajemy koncentrat pomidorowy odsączony groszek pokrojoną marchewkę
gulasz zagotowujmy
 

Translate