Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto "Ambasador"


Ciasto "Ambasador"
Ciasto "Ambasador"

Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki
2 łyżki kakao
6 łyżek cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa
1 budyń waniliowy
1.5 szklanki mleka
1 kostka masła
1/2 szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
6 połówek brzoskwiń z syropu
kilka łyżek startej czekolady z orzechami

Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę kakao przesiane z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blaszkę 20 x 20
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 25 minut

Masa
budyń mieszamy w 1/2 szklance mleka
pozostałe mleko gotujemy dolewamy rozmieszamy budyń
gotujemy 3 minuty mieszamy studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości
dodajemy po łyżce budyniu ucieramy na puszysty krem
masę mieszamy z pokrojonymi brzoskwiniami
zimny biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem przykrywamy
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy startą czekoladą