Składniki:
6 jajek
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Krem
1/2 kg serka mascarpone
1/2 litra śmietany 30 %
3/4 szklanki cukru pudru
30 dkg malin
4 łyżeczki żelatyny
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem dolewamy olej
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 190 st około 40 minut
Krem
maliny płuczemy na sitku pod bieżąca wodą osuszamy
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem
śmietanę ubijamy z cukrem
dodajemy serek żelatynę masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem układamy maliny
wierzch dekorujemy kremem malinami
biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem układamy maliny
wierzch dekorujemy kremem malinami
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin