Sernik z jogurtów z płatkami migdałowymi

Sernik z jogurtów z płatkami migdałowymi
Sernik z jogurtów z płatkami migdałowymi

Składniki:
1,5 szklanki mąki
1/2 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny
2 żółtka

Masa
5 białek
3 duże jogurty [400 ml]
3 budynie
1.5 szklanki cukru
10 dkg słupków migdałowych

Wykonanie:
przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
łączymy z margaryną dodajemy cukier żółtka
zagniatamy ciasto dajemy do lodówki na 1/2 godziny

Masa
białka ubijmy z cukrem na puszysty masę
dodajemy jogurt budyń masę delikatnie mieszamy
na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
dajemy ciasto a na nie dajemy masę jogurtową
wierzch posypujemy słupkami migdałowymi
sernik pieczemy 45 minut w 180 st
 

Translate