Podudzia z kurczaka z warzywami


Podudzia z kurczaka z warzywami

Podudzia z kurczaka z warzywami


Składniki:
8 podudzi z kurczaka
1 cukinia
2 cebule
6 pomidorów
4 ząbki czosnku
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
4 ziemniaki
3 łyżki oliwy
sól pieprz majeranek tymianek
koperek

Wykonanie:
umyte podudzia oprószamy solą pieprzem papryką majerankiem zostawiamy w lodówce 1/2 godziny
obsmażamy podlewamy wodą dusimy pod przykryciem około godziny

Warzywa
kalafior dzielimy na różyczki gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
ziemniaki kroimy w plasterki gotujemy w osolonej wodzie 20 minut
cebulę podsmażamy na oliwie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę cukinię pomidory
[pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry]
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem czosnkiem
warzywa dusimy 25 minut pod przykryciem podudzia zagrzewamy z warzywami
podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem
 

Translate