Szynka w galarecie z serkiem i słonecznikiem
Składniki
15 dkg szynki w plasterkach
4 łyżeczki żelatyny
sól pieprz
15 dkg serka naturalnego
5 dkg słonecznika
sól pieprz
1/2 litra wywaru z mięsa
Wykonanie:
serek mieszamy z prażonym słonecznikiem doprawiamy solą pieprzem
plasterki szynki smarujemy serkiem zwijamy w ruloniki układamy na półmisku
1/2 litra wywaru zagotowujemy dodajemy żelatynę mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
doprawiamy solą pieprzem sokiem z cytryny
rulony z szynki zalewamy tężejącą galaretką dajemy do lodówki na kilka godzin
Składniki
15 dkg szynki w plasterkach
4 łyżeczki żelatyny
sól pieprz
15 dkg serka naturalnego
5 dkg słonecznika
sól pieprz
1/2 litra wywaru z mięsa
Wykonanie:
serek mieszamy z prażonym słonecznikiem doprawiamy solą pieprzem
plasterki szynki smarujemy serkiem zwijamy w ruloniki układamy na półmisku
1/2 litra wywaru zagotowujemy dodajemy żelatynę mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
doprawiamy solą pieprzem sokiem z cytryny
rulony z szynki zalewamy tężejącą galaretką dajemy do lodówki na kilka godzin