Sernik z budyniem

Sernik z budyniemSernik z budyniem

Składniki:
40 dkg mąki pszennej
2 żółtka
4 łyżki cukru pudru
1 łyżka śmietany kwaśnej
1 kostka margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

Budyń
3 budynie
1 litr mleka
3/4
szklanki cukru

Ser
60 dkg sera białego
4 jajka
1 budyń
2 łyżki masła
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1/2 startej czekolady

Wykonanie:
mąkę z margaryną siekamy nożem dodajemy żółtka cukier śmietanę proszek
ciasto wyrabiamy schładzamy 1/2 godziny w lodówce

Ser
jajka ucieramy z obiema cukrami dodajemy
mielony ser kaszę mannę stopione masło
masę serową dokładnie mieszamy

Budyń
gotujemy budynie na 1 l mleka ciepły wykładamy na ser
kruche ciasto dajemy na blachę 30 x 25 wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy masę serową a na niego budyń
pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni
wierzch upieczonego sernika posypujemy startą czekoladą
 

Translate