Rolada szpinakowa z pastą z makreli

Rolada szpinakowa z pastą z makreliRolada szpinakowa z pastą z makreli

Składniki:
4 jajka
2 łyżki mąki pszennej
15 dkg szpinaku mrożonego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
odrobina soli
Farsz
1 makrela wędzona
kawałek ogórka zielonego
4 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
15 dkg sera białego
2 ząbki czosnku
sól pieprz

Wykonanie:
szpinak odmrażamy dajemy na sitko
jajka ubijamy z odrobiną soli dodajemy
szpinak przesianą mąkę z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blachę
wyłożona papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 20 minut
roladkę zwijamy w rulon z papierem
z zimnego ciasta zdejmujemy papier
ciasto smarujemy farszem dajemy kawałek ogórka
roladkę ściśle zwijamy kroimy na 2 cm kawałki
Farsz
makrele obieramy z ości ser biały majonez chrzan
mieszamy widelcem doprawiamy
solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy
 

Translate