Ciasto francuskie z szynką i jajkami
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
Farsz
4 jajka
20 dkg szynki
15 dkg sera żółtego
sól pieprz zioła prowansalskie
zielona pietruszka
Wykonanie:
ciasto francuskie odwijamy z papieru wycinamy kółka
4 jajka
20 dkg szynki
15 dkg sera żółtego
sól pieprz zioła prowansalskie
zielona pietruszka
Wykonanie:
ciasto francuskie odwijamy z papieru wycinamy kółka
Farsz
szynkę kroimy w kosteczkę pietruszkę siekamy jajka roztrzepujemy
doprawiamy solą pieprzem ziołami łączymy z startym serem
do formy od muffinek układamy papierowe papilotki
a na nie dajemy krążki ciasta zalewamy masą jajeczną
pieczemy 25 minut w 200 st
szynkę kroimy w kosteczkę pietruszkę siekamy jajka roztrzepujemy
doprawiamy solą pieprzem ziołami łączymy z startym serem
do formy od muffinek układamy papierowe papilotki
a na nie dajemy krążki ciasta zalewamy masą jajeczną
pieczemy 25 minut w 200 st