Wołowina w kapuście pekińskiej

Wołowina w kapuście pekińskiejWołowina w kapuście pekińskiej

Składniki:
1 kapusta pekińska
80 dkg mielonego mięsa wołowego
1 papryka czerwona
sól pieprz bazylia
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła
1 cebula
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 szklanka bulionu

Wykonanie:
opłukaną kapustę pekińską gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie oddzielamy kolejno liście
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle do mięsa dajemy pokrojoną paprykę cebulę
doprawiamy solą pieprzem bazylią zmiażdżonym czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy rozkładamy liście kapusty dajemy farsz
gołąbki ściśle zwijamy układamy w garnku podlewamy
bulionem połączonym z koncentratem pomidorowym
dusimy około 50 minut pod przykryciem
 

Translate