Sernik w cieście czekoladowym "Kapłański"

Sernik w cieście czekoladowym "Kapłański"Sernik w cieście czekoladowym "Kapłański"


Składniki:
1 kostka masła
1 szklanka śmietany kwaśnej
3 szklanki mąki
2 łyżki kakao
3 łyżki cukru pudru

Ser
1.2  kg sera białego
6 jajek
1/2 kostki masła
1 budyń waniliowy
1.5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy

Wykonanie:
masło z mąką siekamy nożem dodajemy kakao cukier śmietanę
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny dzielimy na 2 części

Ser
mielony ser ucieramy z 1/2 cukru dodajemy żółtka budyń stopione masło masę mieszamy
białka ubijamy z pozostałym cukrem na sztywno dodajemy do masy serowej
formę 35 x 30 wykładamy papierem do pieczenia ścieramy ciasto
a na nie wykładamy masę serową na wierzch ścieramy pozostałe ciasto
sernik pieczemy w 170 godzinę posypujemy cukrem pudrem
 

Translate