Omlet po meksykańsku

Omlet po meksykańskuOmlet po meksykańsku

Składniki:
6 jajek
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
20 dkg pieczarek
2 pomidory
1 cebula
20 dkg mięsa wołowego mielonego
sól pieprz ostra papryka
2 łyżki tłuszczu

Wykonanie:
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy z mięsem
doprawiamy solą pieprzem papryką
dodajemy pokrojone pieczarki obrane ze skóry pomidory
podlewamy 1/3 szklanki wody dusimy 20 minut
dodajemy odsączoną fasolą kukurydzę farsz mieszamy
\Omlet
jajka ubijamy na puszystą masę doprawiamy solą pieprzem
masę jajeczną mieszamy wlewamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem
smażymy 3 minuty odwracamy nakładamy farsz omlet składamy
smażymy na wolnym ogniu
 

Translate