Kotlety z fasoli i ziemniaków
Składniki:
1/2 kg fasoli
3 ziemniaki ugotowane
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 jajko
sól pieprz majeranek
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
opłukaną fasolę moczymy na noc gotujemy do miękkości odcedzamy
mielimy fasolę ziemniaki i podsmażoną cebulę
doprawiamy solą pieprzem majerankiem zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy jajko masę dokładnie wyrabiamy
formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron
Składniki:
1/2 kg fasoli
3 ziemniaki ugotowane
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 jajko
sól pieprz majeranek
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
opłukaną fasolę moczymy na noc gotujemy do miękkości odcedzamy
mielimy fasolę ziemniaki i podsmażoną cebulę
doprawiamy solą pieprzem majerankiem zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy jajko masę dokładnie wyrabiamy
formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron