Ryba gotowana z sosem
Składniki:
4 kawałki ryby
1 cebula
1 liść laurowy
3 ziela angielskie
1 szklanka wina białego
sól
Sos
1 szklanka śmietany kremówki
2 łyżki musztardy
1 łyżka soku z cytryny
1 jabłko
sól pieprz
zielona pietruszka
Wykonanie:
gotujemy szklankę wody z cebulą solą liściem laurowym zielem angielskim
dolewamy wino dodajemy rybę gotujemy 15 minut na wolnym ogniu
Sos
śmietankę lekko ubijamy dodajemy musztardę sok z cytryny
sól pieprz pokrojone jabłka pietruszkę sos mieszamy
Składniki:
4 kawałki ryby
1 cebula
1 liść laurowy
3 ziela angielskie
1 szklanka wina białego
sól
Sos
1 szklanka śmietany kremówki
2 łyżki musztardy
1 łyżka soku z cytryny
1 jabłko
sól pieprz
zielona pietruszka
Wykonanie:
gotujemy szklankę wody z cebulą solą liściem laurowym zielem angielskim
dolewamy wino dodajemy rybę gotujemy 15 minut na wolnym ogniu
Sos
śmietankę lekko ubijamy dodajemy musztardę sok z cytryny
sól pieprz pokrojone jabłka pietruszkę sos mieszamy