Sernik z dynią
Składniki:
20 dkg mąki pszennej
10 dkg masła
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki wody
Ser
1 kg sera białego
1.5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
4 jajka
2 budynie
1/2 kostki stopionego masła
1 szklanka purre z dyni
szczypta soli cynamonu gałki
1/2 szklanki polewy kajmakowej
Wykonanie :
mąkę łączymy z masłem cukrem dodajemy wodę wyrabiamy
ciasto dajemy do lodówki na 30 minut
Ser
opłukaną dynie obieramy ze skóry kroimy kostkę
zalewamy małą ilością wody
gotujemy 20 minut odcedzamy miksujemy
ser łączymy z jajkami cukrem stopionym masłem
dodajemy budynie dynię cynamon gałkę
ser łączymy z jajkami cukrem stopionym masłem
dodajemy budynie dynię cynamon gałkę
masę dokładnie mieszamy
na blaszkę 20 x 25 cm wyłożona papierem do pieczenia
na blaszkę 20 x 25 cm wyłożona papierem do pieczenia
dajemy ciasto a na nie masę serową
sernik pieczemy w 180 st godzinę
sernik pieczemy w 180 st godzinę
zimny polewamy polewą kajmakową