Mój kanał na YouTube

Translate

Sernik na zimno warstwowy

Sernik na zimno warstwowy
Sernik na zimno warstwowy


Składniki:
1/2 kg serka mascarpone
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 litra śmietany 30 %
4 łyżeczki żelatyny
3 łyżki kakao
ciasteczka delicje
1/2 startej czekolady deserowej

Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z serkiem i płynną żelatyną
masę serową mieszamy dzielimy na 2 części
do jednej części większej dodajemy kakao mieszamy
formę 25 x 20 wykładamy folią spożywczą 
układamy delicje a na nie wykładamy masę serową 
następnie masę czekoladową
wierzch posypujemy startą czekoladą 
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin