Pyzy z mięsem wołowym

Pyzy z mięsem wołowym

Pyzy z mięsem


Składniki:
1.5 kg ziemniaków
2 jajka
1.5 szklanki mąki ziemniaczanej

Farsz:
60 dkg mięsa wołowego gulaszowego
2 cebule
1 ząbek czosnku
sól pieprz maggi
15 dkg boczku wędzonego
1 cebula

Wykonanie:
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie 25 minut odcedzamy przeciskamy przez praskę
dajemy jajka i mąkę ziemniaczana masę ziemniaczaną dokładnie wyrabiamy

Farsz:
cebulę czosnek kroimy w kostkę podsmażamy z mięsem
podlewamy wodą dusimy do miękkości mięso mielimy
doprawiamy solą pieprzem maggi mieszamy
z farszu robimy kulki wielkości orzecha włoskiego
z ciasta ziemniaczanego robimy wałek kroimy kawałki
w środek dajemy farsz mięsny zlepiamy
gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od zagotowania
podajemy z podsmażonym boczkiem z cebulką
boczek cebulę kroimy w kosteczkę podsmażmy
 

Translate