Mój kanał na YouTube

Translate

Pyzy z mięsem wołowym




Pyzy z mięsem wołowym


Składniki:
1.5 kg ziemniaków
2 jajka
1 szklanka mąki ziemniaczanej

Farsz:
60 dkg mięsa wołowego gulaszowego
2 cebule
1 ząbek czosnku
sól pieprz maggi

Tłuszcz
15 dkg boczku wędzonego
1 cebula
boczek i cebulę kroimy w kosteczkę 
podsmażamy na złoty kolor

Wykonanie:
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie 25 minut 
odcedzamy przeciskamy przez praskę
dajemy jajka mąkę masę dokładnie wyrabiamy

Farsz:
cebulę czosnek kroimy w kostkę podsmażamy z mięsem
podlewamy wodą dusimy do miękkości mięso mielimy
doprawiamy solą pieprzem maggi mieszamy
z farszu robimy kulki wielkości orzecha włoskiego
z ciasta ziemniaczanego robimy wałek kroimy kawałki
w środek dajemy farsz mięsny zlepiamy
gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od zagotowania
podajemy z podsmażonym boczkiem z cebulką