Pyzy z mięsem wołowym
Składniki:
1.5 kg ziemniaków
2 jajka
1 szklanka mąki ziemniaczanej
Farsz:
60 dkg mięsa wołowego gulaszowego
2 cebule
1 ząbek czosnku
sól pieprz maggi
Tłuszcz
15 dkg boczku wędzonego
1 cebula
boczek i cebulę kroimy w kosteczkę
podsmażamy na złoty kolor
Wykonanie:
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie 25 minut
Wykonanie:
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie 25 minut
odcedzamy przeciskamy przez praskę
dajemy jajka mąkę masę dokładnie wyrabiamy
Farsz:
cebulę czosnek kroimy w kostkę podsmażamy z mięsem
podlewamy wodą dusimy do miękkości mięso mielimy
doprawiamy solą pieprzem maggi mieszamy
z farszu robimy kulki wielkości orzecha włoskiego
z ciasta ziemniaczanego robimy wałek kroimy kawałki
w środek dajemy farsz mięsny zlepiamy
gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od zagotowania
podajemy z podsmażonym boczkiem z cebulką
dajemy jajka mąkę masę dokładnie wyrabiamy
Farsz:
cebulę czosnek kroimy w kostkę podsmażamy z mięsem
podlewamy wodą dusimy do miękkości mięso mielimy
doprawiamy solą pieprzem maggi mieszamy
z farszu robimy kulki wielkości orzecha włoskiego
z ciasta ziemniaczanego robimy wałek kroimy kawałki
w środek dajemy farsz mięsny zlepiamy
gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od zagotowania
podajemy z podsmażonym boczkiem z cebulką