Pulpety wołowe w sosie pomidorowym

Pulpety wołowe w sosie pomidorowymPulpety wołowe w sosie pomidorowym

Składniki:
1/2 kg mięsa wołowego
1 jajko
1 bułeczka
sól pieprz słodka papryka
2 cebule
3 ząbki czosnku
4 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki
2 łyżki tłuszczu

Wykonanie:
opłukane mięso mielimy łączymy
z odciśniętą bułką podsmażoną cebulą
dodajemy jajko sól pieprz paprykę
masę mięsną wyrabiamy formujemy pulpety
gotujemy w osolonej wodzie 30 minut
sos
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy z mąką
podlewamy 2 szklankami wywaru z pulpetów
dodajemy koncentrat pomidorowy
doprawiamy solą pieprzem papryką
sos zagotowujemy przecedzamy
 

Translate