Mój kanał na YouTube

Translate

Pulpety wołowe w sosie pomidorowym




Pulpety wołowe w sosie pomidorowym

Składniki:
1/2 kg mięsa wołowego
1 jajko
1 bułeczka
sól pieprz słodka papryka
2 cebule
3 ząbki czosnku
4 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki
2 łyżki tłuszczu

Wykonanie:
opłukane mięso mielimy łączymy z odciśniętą bułką podsmażoną cebulą
dodajemy jajko sól pieprz paprykę 
masę mięsną wyrabiamy formujemy pulpety
gotujemy w osolonej wodzie 30 minut

Sos
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy z mąką 
podlewamy 2 szklankami wywaru z pulpetów
dodajemy koncentrat pomidorowy 
doprawiamy solą pieprzem papryką
sos zagotowujemy z pulpetami