Gołąbki z mięsa wołowego i jarzyn

Gołąbki z mięsa wołowego i jarzynGołąbki z mięsa wołowego i jarzyn

Składniki:
1 szklanka ryżu
1 główka kapusty włoskiej
1/2 kg mięsa mielonego wołowego
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
sól pieprz czosnek majeranek
2 łyżki masła
1 cebula
2 szklanki bulionu

Wykonanie:
opłukaną kapustę gotujemy w osolonej wodzie
oddzielamy po koleji liście
ryż gotujemy na sypko przepis tutaj
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy
łączymy mięso z ryżem startymi jarzynami
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem majerankiem
farsz bardzo dokładnie mieszamy
rozkładamy liście kapusty dajemy farsz zwijamy
powtarzamy do wyczerpania składników
gołąbki układamy w garnku podlewamy bulionem
gotujemy około 1 godziny pod przykryciem
 

Translate