Karczek pieczony w soli
Składniki:
1 kg karczku
3 łyżki musztardy
3 łyżki ziół prowansalskich
3 ząbki czosnku
1/2 kg soli
Wykonanie:
umyte mięso osuszamy rolujemy obwiązujemy sznurkiem
nacieramy musztardą ziołami czosnkiem
dajemy do lodówki na 8 godzin
na blaszkę rozsypujemy sól układamy karczek
pieczemy w 180 st około 1,5 godziny
Składniki:
1 kg karczku
3 łyżki musztardy
3 łyżki ziół prowansalskich
3 ząbki czosnku
1/2 kg soli
Wykonanie:
umyte mięso osuszamy rolujemy obwiązujemy sznurkiem
nacieramy musztardą ziołami czosnkiem
dajemy do lodówki na 8 godzin
na blaszkę rozsypujemy sól układamy karczek
pieczemy w 180 st około 1,5 godziny