Sałatka z ryżu i kalafiora
Składniki:
1/2 kalafiora
1 szklanka ryżu
1 puszka groszku konserwowego
1 pomidor
sól pieprz
garść koperku
3 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
Wykonanie:
ryż gotujemy na sypko przepis tutaj
opłukany kalafior dzielimy na małe różyczki gotujemy 7 minut w osolonej wodzie z szczyptą cukru
pomidora zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry groszek odsączamy koperek siekamy
doprawiamy solą pieprzem sokiem z cytryny
łączymy jogurt z majonezem i zmiażdżonym czosnkiem sos mieszamy z sałatką
dekorujemy cząstkami pomidora
Składniki:
1/2 kalafiora
1 szklanka ryżu
1 puszka groszku konserwowego
1 pomidor
sól pieprz
garść koperku
3 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
Wykonanie:
ryż gotujemy na sypko przepis tutaj
opłukany kalafior dzielimy na małe różyczki gotujemy 7 minut w osolonej wodzie z szczyptą cukru
pomidora zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry groszek odsączamy koperek siekamy
doprawiamy solą pieprzem sokiem z cytryny
łączymy jogurt z majonezem i zmiażdżonym czosnkiem sos mieszamy z sałatką
dekorujemy cząstkami pomidora