Makrela gotowana w jarzynach z kaszą jaglaną


Makrela gotowana w jarzynach z kaszą jaglanąMakrela gotowana w jarzynach z kaszą jaglaną

Składniki:
1 kg makreli
1 cukinia
1 cebula
4 pomidory
1 papryka
sól pieprz zioła prowansalskie
3 łyżki oliwy
szczypiorek
1 szklanka kaszy jaglanej
przepis tutaj

Wykonanie:
wypatroszoną i opłukaną makrelę kroimy na kawałki
oprószamy solą dajemy do lodówki na 30 minut
pomidory zalewamy wrząca wodą obieramy ze skóry kroimy
umytą cukinie paprykę cebulę kroimy w kostkę
podsmażamy podlewamy 3 szklankami wody
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem ziołami
do warzyw dodajemy makrelę gotujemy pod przykryciem 15 minut
rybę podajemy z kaszą jaglaną
 

Translate