Kapuśniak z włoskiej kapusty na żeberkach


Kapuśniak z włoskiej kapusty na żeberkachKapuśniak z włoskiej kapusty na żeberkach

Składniki:
1/2 kg kapusty włoskiej
1/2 kg żeberek wieprzowych
3 ziemniaki
kawałek selera
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka
2 liście laurowe
1 ziele angielskie
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz kminek majeranek

Wykonanie:
opłukaną kapustę szatkujemy gotujemy 15 minut
w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym
opłukane żeberka kroimy na kawałki podsmażamy z cebulą
podlewamy wodą dodajemy koncentrat dusimy do miękkości około godziny
warzywa kroimy w kostkę dajemy do prawie miękkiego mięsa
doprawiamy solą pieprzem kminkiem gotujemy 30 minut
zupę łączymy podajemy z żeberkami
 

Translate