Warzywny gulasz z czerwonym ryżem

Warzywny gulasz z czerwonym ryżemWarzywny gulasz z czerwonym ryżem

Składniki:
1 bakłażan
2 cukinie
3 cebule
3 ząbki czosnku
6 pomidorów
3 łyżki oliwy
2 szklanki bulionu
sól pieprz tymianek
30 dkg czerwonego ryżu

Wykonanie
bakłażan kroimy w dużą kostkę oprószamy solą
[zostawiamy na 25 minut osuszamy ręcznikiem papierowym]
cebule i warzywa podsmażamy na oliwie zalewamy bulionem
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy
doprawiamy zmiażdżonym czosnkiem solą pieprzem tymiankiem
warzywa dusimy pod przykryciem około 25 minut
gulasz warzywny podajemy z czerwonym ryżem
opłukany ryż gotujemy w dużej ilości osolonej wody około 1 godziny
 

Translate