Składniki:
4 jajka
4 łyżki cukru
3 łyżki mąki
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa
25 dkg serka mascarpone
3/4 szklanki cukru pudru
3/4 litra śmietany 30 %
9 łyżeczek żelatyny
30 dkg mrożonych owoców
Galaretka
galaretkę zalewamy 1.5 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Wykonanie:
jaja ubijamy z cukrem na puszysta masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy 30 x 25 cm wyłożonej papierem
pieczemy w 180 st 25 minut
Owoce
mrożone owoce zasypujemy 3 łyżkami cukru odmrażamy miksujemy
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę owoce ser masę mieszamy
na biszkopt wykładamy masę owocową
Owoce
mrożone owoce zasypujemy 3 łyżkami cukru odmrażamy miksujemy
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę owoce ser masę mieszamy
na biszkopt wykładamy masę owocową
wierzch polewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin