Beza z jagodami
Składniki:
1 szklanka białek
3/4 szklanki cukru pudru
1.5 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka octu
Nadzienie
2 szklanki śmietany 30 %
1 szklanka jagód
1 cukier waniliowy
3 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy mąkę dolewamy ocet
ciasto mieszamy przekładamy do worka cukierniczego
wyciskamy wianuszki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
suszymy w piekarniku w 120 st 30 minut
ciasto mieszamy przekładamy do worka cukierniczego
wyciskamy wianuszki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
suszymy w piekarniku w 120 st 30 minut
później suszymy 1.5 godziny w 100 st
na bezę dajemy śmietanę posypujemy jagodami
Śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
[można dodać śmietan fix]
na bezę dajemy śmietanę posypujemy jagodami
Śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
[można dodać śmietan fix]