Gołąbki z ryżu i pieczarek

Gołąbki z ryżu i pieczarek

Gołąbki z ryżu i pieczarek


Składniki:
1 główka kapusty białej
2 szklanki ryżu
80 dkg pieczarek
1 cebula
1 jajko
sól pieprz maggi tymianek
2 szklanki bulionu
2 łyżki tłuszczu

Wykonanie:

z opłukanej kapusty wycinamy głąb dajemy do wrzącej osolonej wody oddzielamy liście gotujemy

Ryż gotujemy w osolonej wodzie tak jak makaron odcedzamy
do zimnego ryżu dajemy jajko podsmażone pieczarki
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem maggi farsz dokładnie mieszamy
na liście kapusty nakładamy farsz zwijamy gołąbki
dajemy do garnka podlewamy 2 szklankami bulionu
dusimy 25 minut pod przykryciem na małym ogniu
gołąbki podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj
 

Translate