Składniki:
1 duża główka kapusty białej
2 szklanki ryżu
80 dkg pieczarek
1 cebula
1 jajko
sól pieprz maggi tymianek
2 szklanki bulionu
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
z opłukanej kapusty wycinamy głąb
dajemy do wrzącej osolonej wody oddzielamy liście gotujemy
Ryż gotujemy w osolonej wodzie tak jak makaron odcedzamy
do zimnego ryżu dajemy jajko podsmażone pieczarki
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem maggi
Ryż gotujemy w osolonej wodzie tak jak makaron odcedzamy
do zimnego ryżu dajemy jajko podsmażone pieczarki
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem maggi
farsz dokładnie mieszamy
na liście kapusty nakładamy farsz zwijamy gołąbki
dajemy do garnka podlewamy 2 szklankami bulionu
dusimy 25 minut pod przykryciem na małym ogniu
gołąbki podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj
na liście kapusty nakładamy farsz zwijamy gołąbki
dajemy do garnka podlewamy 2 szklankami bulionu
dusimy 25 minut pod przykryciem na małym ogniu
gołąbki podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj