Paszteciki z maślanki

Paszteciki z maślanki

Paszteciki z maślanki 


Składniki:
25 dkg mąki
1 kostka margaryny
1/2 łyżki octu
1/2 szklanki maślanki

Farsz
30 dkg pieczarek
1 łyżka masła
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól pieprz

Wykonanie:
do przesianej mąki dodajemy margarynę [ścieramy na tarce o dużych oczkach]
dolewamy maślankę ocet szczyptę soli wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny

Farsz
pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżony czosnkiem mieszamy

Ciasto wałkujemy na prostokąt dajemy pieczarki zwijamy w rulon kroimy 3 cm kawałki z ukosa
układamy na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w 30 minut w 190 st
paszteciki podajemy z barszczem przepis tutaj
 

Translate