Łopatka faszerowana
Składniki:
1 kg łopatki
sól pieprz
2 ogórki kiszone
1/2 cebuli
10 dkg boczku wędzonego
2 łyżki musztardy
1 łyżka mąki
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
opłukane mięso nacinamy tak aby powstał duży plaster
oprószamy solą pieprzem smarujemy musztardą
na płat mięsa dajemy pokrojone w kostkę ogórki boczek cebulę
mięso ściśle zwijamy obwiązujemy sznureczkiem
obsmażamy podlewamy wodą dusimy około 1.5 godziny pod przykryciem
powstały sos zagęszczamy mąką zagotowujemy przecedzamy
mięso podajemy z sosem lub na kanapki
Składniki:
1 kg łopatki
sól pieprz
2 ogórki kiszone
1/2 cebuli
10 dkg boczku wędzonego
2 łyżki musztardy
1 łyżka mąki
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
opłukane mięso nacinamy tak aby powstał duży plaster
oprószamy solą pieprzem smarujemy musztardą
na płat mięsa dajemy pokrojone w kostkę ogórki boczek cebulę
mięso ściśle zwijamy obwiązujemy sznureczkiem
obsmażamy podlewamy wodą dusimy około 1.5 godziny pod przykryciem
powstały sos zagęszczamy mąką zagotowujemy przecedzamy
mięso podajemy z sosem lub na kanapki