Kuleczki z mięsa wołowego
Składniki:
40 dkg mięsa mielonego wołowego
1 cebula
1 papryka czerwona
1 ząbek czosnku
1 łyżka musztardy
1 jajko
sól pieprz ostra papryka
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mielone mięso doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy jajko posiekaną cebulę paprykę musztardę
masę mięsną dokładnie wyrabiamy
Składniki:
40 dkg mięsa mielonego wołowego
1 cebula
1 papryka czerwona
1 ząbek czosnku
1 łyżka musztardy
1 jajko
sól pieprz ostra papryka
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mielone mięso doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy jajko posiekaną cebulę paprykę musztardę
masę mięsną dokładnie wyrabiamy
formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego
smażymy w dużej ilości tłuszczu na złoto brązowy kolor
kuleczki wyjmujemy na ręcznik papierowy
smażymy w dużej ilości tłuszczu na złoto brązowy kolor
kuleczki wyjmujemy na ręcznik papierowy