Kokosowy sernik na zimno
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
2 łyżki kakao
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser
1/2 kg mielonego sera białego
1 szklanka cukru
1 szklanka kokosu
200 ml mleczka kokosowego
200 ml śmietany 30 %
5 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 22 cm
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 22 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 25 minut
Ser
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
pieczemy w 180 st 25 minut
Ser
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
ser ucieramy z mleczkiem kokosowym
ser ucieramy z mleczkiem kokosowym
dodajemy ubitą śmietanę z cukrem płynną żelatynę kokos
masę delikatnie mieszamy wykładamy na biszkopt
wierzch ciasta posypujemy kokosem dajemy do lodówki na kilka godzin
wierzch ciasta posypujemy kokosem dajemy do lodówki na kilka godzin