Gołąbki z kaszy gryczanej i wołowego mięsa


Gołąbki z kaszy gryczanej i wołowego mięsa
Gołąbki z kaszy gryczanej i wołowego mięsa

Składniki:
1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej
1 główka młodej kapusty
1/2 kg mięsa mielonego wołowego
sól pieprz czosnek majeranek
2 łyżki masła
1 cebula
2 szklanki bulionu

Wykonanie:
kapustę gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie
oddzielamy liście po kolei
kasze gotujemy na sypko przepis tutaj
lub według przepisu na opakowaniu
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy
dokładnie mieszamy mięso kaszę cebulę
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem majerankiem
rozkładamy liście kapusty dajemy farsz zwijamy
powtarzamy do wyczerpania składników
gołąbki układamy w garnku podlewamy bulionem
gotujemy około 1 godziny pod przykryciem
 

Translate