Schab w sezamowej panierce
Składniki:
4 plastry schabu
1 duże jajko
5 łyżek sezamu
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 ząbek czosnku
Składniki:
4 plastry schabu
1 duże jajko
5 łyżek sezamu
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 ząbek czosnku
sól pieprz
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
umyte mięso osuszamy lekko rozbijamy
oprószamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnku
obie mąki mieszamy z ziarnem sezamu
kawałki mięsa zanurzamy w jajku
następnie w panierce sezamowej
smażymy na złoty kolor z obu stron
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
umyte mięso osuszamy lekko rozbijamy
oprószamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnku
obie mąki mieszamy z ziarnem sezamu
kawałki mięsa zanurzamy w jajku
następnie w panierce sezamowej
smażymy na złoty kolor z obu stron