Mój kanał na YouTube

Translate

Mus z pstrąga

Mus z pstrąga
Mus z pstrąga

Składniki:
1 pstrąg
6 łyżeczek żelatyny
1/2 cytryna
1/2 litra śmietany kremówki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
pieprz słodka papryka

Wykonanie:
opłukanego pstrąga kroimy na kawałki gotujemy
15 minut w osolonej wodzie na małym ogniu
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego wywaru
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy na sztywno
dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
pstrąga obieramy łączymy z bitą śmietaną dodajemy koncentrat pomidorowy
doprawiamy pieprzem słodką papryką sokiem z cytryny
masę mieszamy dajemy do formy i do lodówki na kilka godzin
[formę smarujemy olejem]