Kruche babeczki z musem czekoladowym

Kruche babeczki z musem czekoladowym
Kruche babeczki z musem czekoladowym

Składniki:
20 dkg mąki
10 dkg masła
2 żółtka
1 łyżka cukru pudru
szczypta soli

Mus
1 czekolada mleczna
200 ml śmietany kremówki
2 łyżki cukier puder
1 opakowanie śmietan fix

Wykonanie:
przesianą mąkę siekamy nożem z masłem dodajemy żółtka cukier sól wyrabiamy
ciasto dajemy do lodówki na 30 minut po tym czasie wałkujemy na 1/2 cm
foremki wypełniamy ciastem pieczemy w 190 st 20 minut

Mus
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miseczki i na garnek z wrzącą wodą
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy śmiet fix łączymy z płynną czekoladą
masę mieszamy dajemy do worka cukierniczego babeczki napełniamy musem
 

Translate