Składniki:
20 dkg mąki
10 dkg masła
2 żółtka
1 łyżka cukru pudru
szczypta soli
Mus
1 czekolada mleczna
200 ml śmietany 30 %
2 łyżki cukier puder
1 opakowanie śmietan fix
Wykonanie:
przesianą mąkę siekamy nożem z masłem
dodajemy żółtka cukier sól wyrabiamy
ciasto dajemy do lodówki na 30 minut
ciasto dajemy do lodówki na 30 minut
wałkujemy na 1/2 cm foremki wypełniamy ciastem
pieczemy w 190 st 20 minut
Mus
czekoladę łamiemy na kawałki
Mus
czekoladę łamiemy na kawałki
dajemy do miseczki i na garnek z wrzącą wodą
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy śmiet fix łączymy z płynną czekoladą
masę mieszamy przekładamy do worka cukierniczego
babeczki napełniamy musem