Kotlety z soczewicy i selerea naciowego

Kotlety z soczewicy i selerea naciowego

Kotlety z soczewicy i selera naciowego



Składniki:
2 szklanki soczewicy
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 marchewka
2 łodygi selera naciowego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 jajko
sól pieprz curry
bułka tarta
olej

Wykonanie:
soczewicę płuczemy gotujemy w osolonej wodzie 30 minut odcedzamy
opłukany seler naciowy obieramy z włókien kroimy w plasterki
marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach
seler i marchewkę gotujemy 10 minut z soczewicą 
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy
całość łączymy dodajemy jajko koncentrat pomidorowy
doprawiamy solą pieprzem curry zmiażdżonym czosnkiem masę mieszamy
formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej smażymy na oleju kotlety podajemy z rukolą
 

Translate