Jajka w galarecie

Jajka w galarecie

Jajka w galarecie


Składniki:
8 jajek
1/2 puszki groszku zielonego
1/2 puszki kukurydzy
1/2 litra rosołu
1/2 cytryny
3 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
1 ząbek czosnek
5 łyżeczek żelatyny
zielona pietruszka

Wykonanie:
jajka gotujmy na twardo obieramy
żelatynę dodajemy do wrzącego bulionu mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
doprawimy solą pieprzem sokiem z cytryny czosnkiem
do foremki dajemy zieloną pietruszkę kukurydzę groszek zalewamy galaretką zostawiamy do stężenia
do pozostałej galaretki dodajemy chrzan majonez galaretkę mieszamy
na stężoną galaretkę układamy jajka zalewamy białą galaretką dajemy do lodówki na kilka godzin
 

Translate