Mój kanał na YouTube

Translate

Indyk w sosie musztardowo miodowym

Indyk w sosie musztardowo miodowym

Indyk w sosie musztardowo miodowym


Składniki:
1/2 kg filetu z indyka
sól pieprz słodka papryka majeranek
2 ząbki czosnku
1 łyżka tłuszczu

Makaron
30 dkg makaronu

Wykonanie:
makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody al dente odcedzamy

Sos
3 łyżki musztardy
1 mała łyżka miodu
1 szklanka śmietany
składniki dokładnie mieszamy

Opłukany filet kroimy w dużą kostkę
oprószamy solą majerankiem papryką zmiażdżonym czosnkiem
dajemy do lodówki na 1/2 godziny obsmażamy na tłuszczu
przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy sosem
pieczemy w 180 st około 30 minut pod przykryciem