Składniki:
4 udka z gęsi
4 ząbki czosnek
sól pieprz tymianek
1 kg kapusty kiszonej
kawałek por
1 kg kapusty kiszonej
kawałek por
Wykonanie:
umyte udka osuszamy nacieramy
solą pieprzem tymiankiem zmiażdżonym czosnkiem
solą pieprzem tymiankiem zmiażdżonym czosnkiem
dajemy do lodówki na 2 godziny obsmażamy na tłuszczu
por kroimy podsmażamy mieszamy z kapustą
por kroimy podsmażamy mieszamy z kapustą
doprawiamy solą pieprzem
do naczynia żaroodpornego dajemy kapustę
wykładamy udka podlewamy 2 szklankami wody
dajemy do piekarnika pieczemy w 200 st 1,5 godziny
do naczynia żaroodpornego dajemy kapustę
wykładamy udka podlewamy 2 szklankami wody
dajemy do piekarnika pieczemy w 200 st 1,5 godziny