Tort "Serduszko " z masą kawową

Tort "Serduszko " z masą kawowąTort "Serduszko " z masą kawową

Składniki:
5jajek
5 łyżek mąki
5 łyżek cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem
3/4 litra śmietany kremówki
2 czekolady mleczne
1 czekolada biała
4 łyżeczki żelatyny
6 łyżek cukru pudru
4 łyżki kawy capuccino czekoladowej
4 łyżki startej białej czekolady

Wykonanie:
jajka ubijamy z obiema cukrami na puszystą masę dodajemy przesianą mąkę z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy serduszko wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 190 st około 35 minut

Krem
czekolady mleczne łamiemy na kawałki dajemy do miseczki rozpuszczamy w kąpieli wodnej
czekoladę białą rozpuszczamy w osobnym garnuszku dodajemy 4 łyżki śmietanki podgrzewamy
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy płynną żelatynę czekoladę kawę masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem kawowym wierzch tortu polewamy białą czekoladą
posypujemy startą czekoladą dekorujemy
 

Translate