Mój kanał na YouTube

Translate

Ptysie z kremem budyniowym

Ptysie z kremem budyniowym
Ptysie z kremem budyniowym

Składniki:
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki wody
1 szklanka mąki pszennej
4 jajka

Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń śmietankowy
1 kostka masła
4 łyżki cukru pudru
1 czekolada

Wykonanie:
gotujemy wodę z olejem dodajemy mąkę mieszamy
ciasto łączymy w jednolitą masę studzimy
dodajemy po jednym jajku mieszamy 
ciasto przekładamy do worka cukierniczego
ptysie formujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy około 20 minut  w 200 st

Krem
gotujemy budyń na mleku studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości dodajemy po łyżce budyniu
masę ucieramy na puszysty krem
ptysie kroimy na pół przekładamy kremem
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą