Ptysie z kremem budyniowym
Składniki:
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki wody
1 szklanka mąki pszennej
4 jajka
Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń śmietankowy
1 kostka masła
4 łyżki cukru pudru
1 czekolada
Wykonanie:
gotujemy wodę z olejem dodajemy mąkę mieszamy
ciasto łączymy w jednolitą masę studzimy
dodajemy po jednym jajku mieszamy
ciasto przekładamy do worka cukierniczego
ptysie formujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy około 20 minut w 200 st
Krem
gotujemy budyń na mleku studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości dodajemy po łyżce budyniu
masę ucieramy na puszysty krem
ptysie kroimy na pół przekładamy kremem
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą
ptysie formujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy około 20 minut w 200 st
Krem
gotujemy budyń na mleku studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości dodajemy po łyżce budyniu
masę ucieramy na puszysty krem
ptysie kroimy na pół przekładamy kremem
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą