Ptysie z kremem budyniowym

Ptysie z kremem budyniowym
Ptysie z kremem budyniowym

Składniki:
1/2 szklanki oleju
1 szklanka wody
2 szklanki mąki
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń śmietankowy
1 kostka masła
4 łyżki cukru pudru
1 czekolada

Wykonanie:
gotujemy wodę z olejem dodajemy mąkę mieszamy
ciasto łączymy w jednolitą masę studzimy
dodajemy po jednym jajku proszek do pieczenia
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do worka cukierniczego
ptysie formujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy 20 minut  w 200 st

Krem
gotujemy budyń na mleku studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu
masę ucieramy na puszysty krem
ptysie kroimy na pół przekładamy kremem
polewamy rozpuszczoną czekoladą
 

Translate